Welcome to my official blog


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, July 21, 2012

bLaCkBeRrY cUrVe 9300



hye allz~
hehehehe..lame dah dhyraa ta update blog ni...
rindu lha at sume..
just wanna share yang dhyraa da beli bb curve 9300..
seronok sangat2x bile dapat pakai bb <3

ni pict bb dhyraa~



hehehehehe~
just wanna share wift u allz <3



Monday, March 5, 2012

cInTa KuAlA lUmPuR DaN kEdAh


Telefon bimbit berwarna pink itu ku genggam erat, selepas itu aku tatapnya semula. Tiada satu pun mesej yang masuk. Entah ke berapa kali kami bergaduh. Sejak kebelakangan ni kami sering kali bergaduh walaupun hanya hal yang remeh-temeh. "Erm, apa nak jadi dengan hubungan kami ni "? aku bermonolog sambil merebahkan badan ke katil. Tiba-tiba telefon bimbit comelku berbunyi menandakan ada mesej masuk. Tertera nama Que pada skrin telefonku. Aku mencapai telefonku lalu membuka inbox untuk mengetahui mesej yang Que bagi. Dia memohon maaf padaku kerana sibuk di tempat kerjanya. Hurmm, dah berapa kali kami bergaduh.Aku naik muak dengan perangai aku yang kuat merajuk. Aku dapat rasakan yang Que pun sudah bosan untuk memujukku yang kuat merajuk bagaikan anak-anak kecil. Tapi bukan salah aku saja, Que banyak curiga dengan kesetiaan yang aku beri selama kami menjadi sepasang kekasih. Dan aku tak boleh teruskan hidup dengan sikap ego yang tinggi macam ni. Lagi pun salah Que sikit je. Aku yang merajuk lebih-lebih. Agaknya inilah dugaan orang yang tengah hangat bercinta tetapi dalam jarak yang jauh. Aku di Kuala Lumpur dan Que di Alor Setar.

Teringat kembali pada setahun lepas saat kami berkenalan antara satu sama lain. Kami berkenalan hanya dalam laman chatting 'MOKO.MOBI'. Dan kami hanya dapat berjumpa dengan Que selepas 9bulan kami berkenalan. Itu pun kerana sepupuku berkahwin dengan orang Alor Setar, Kedah. Nasib aku sangat baik kerana akhirnya aku dapat berjumpa dengan Que setelah 9bulan berkenalan. Perasaan aku bercampur baur kerana buat pertam kalinya aku bersendirian untuk berjumpa dengan orang yang aku baru kenali. Pada mulanya, aku takut aku tak dapat terima bagaimanlah rupa paras 'boyfriend' aku tu. Bila sudah berjumpa face to face aku meras sangat lega kerana Que atau Naqiuddin (nama sebenarnya) sangat kacak sehinggakan aku mahu pitam apabila melihat rupa parasnya yang kacak itu. Terima kasih Ya Allah, kerana kau ketemukan aku dengan seorang pemuda yang kacak. Aku tersenyum sendirian apabila mengingati saat pertama kali kami berjumpa. "Farisha...." laung ummi dari dapur. Aku tersentak dari lamunanku. "Tolong ummi sekejap," sambung ummi lagi. "Baik ummi, Iesya turun sekarang," sahutku sambil menuruni anak tangga lalu menuju ke tinggkat bawah. Aku mengambil telefonku kedalam poket seluarku. Aku dan telefon bimbit comelku tidak akan berenggang kerana setiap masa aku sentiasa menanti mesej daripada Que walaupun kami sering kali bertengkar.

Farisha bersalam dengan ummi, kemudian aku mencium pipi ummi yang kucintai. " Ummi, Iesya naik atas dulu ye? ummi dengan abah jaga diri baik-baik tau.. drive elok-elok... i love you ummi, abah." Sekarang aku bergelar seorang mahasiswi di Pusrawi International College Of Medical Science (PICOMS). Sekarang aku berada di semester3. Kiranya aku senior kat kolej ni..hehehe.. Aku mengambil bidang kejururawatan di kolej ini. Sejak kecil lagi aku meminati bidang jururawat kerana aku ingin menyelamatkan nyawa semua manusia di bumi Allah ini. Aku akan sedaya upaya untuk menyelamatkan nyawa semua orang terutama sekali ummi, abah dan Que yang ku sayang.

Aku berlari-lari anak menaiki anak tangga hostel dengan pantas kerana tidak sabar untuk berjumpa dengan rakan sebilik ku Zynn dan Fynna. Aku dan rakan-rakan sebilik ku sangat rapat seperti hubungan adik-beradik sehinggakan segalanya kami lakukan bersama. Rasa rindu yang sangat menebal setelah cuti dua minggu berlalu begitu sahaja tanpa membuat apa-apa aktiviti yang menarik. Aku hanya menghabiskan waktu dengan menonton televisyen saja. Aku jarang keluar rumah sejak kebelakangan ini.



                                                                      TO BE CONTINUE...






Saturday, February 25, 2012

ciri-CiRi PeReMpUaN kAkI kIkIs



(kajian ini tidak termasuk skrip drama yang lebih hebat daripada filem Nur Kasih)

1. Semasa proses mengenali lelaki ini dia akan menggunakan segala aset yang dimilikinya bagi       menggoda seseorang lelaki.

2. Selalunya perempuan pisau cukur ini orangnya lemah lembut, manis dan sangat pandai berkata kata. selalunya pada permulaan hubungan dia tidak akan meminta apa-apa. namun, lama kelamaan sampai botak si lelaki memenuhi permintaannya.

3. Agak seksi dan menggoda hingga memudahkan lelaki cair.

4. berperwatakan mewah bagi meyakinkan lelaki yang dia tidak memerlukan harta si lelaki untuk senang.

5. selalunya mempunyai kenangan pahit tersendiri. mungkin pernah dilukai ataupun diperlakukan sesuatu oleh lelaki sehinggakan dia menganggap semua lelaki tidak bole dipercayai dan menanam hasrat bagi membalas dendam pada semua lelaki.



6. apabila sudah agak lama berkawan, dia akan mula meminta macam macam. selulunya permintaanya akan bermula sedikit demi sedikit. contohnhya buat permulaan dia akan meminta telefon bimbit. kemudian dia akan meminta lebih lagi.

7. selalunya tiada perasaan cemburu. tidak mahu mengakhiri hubungan dengan  perkahwinan. tidak mengira status seorang lelaki sama da berkahwin ataupun bujang asalkan banyak harta dan wang.

8. mudah dibawa ke mana mana tanpa sebarang sekatan. baginya asalkan tempat yang mahu ditujui dapat memberi manfaat kepadanya, contohnya membeli belah.

9. selalunya tudak akan menceritakan latar belakang keluarganya. sekiranya ditanya, selalunya dia lebih suka mengelak. jadi, tidak mustahil sekiranya sudah berbula bulan berkawan tetapi masih tidak tahu asal usulnya.

10. apabila lelaki yang dikikis sudah tidak lagi mendatangkan manfaat kepadanya, dia akan mencari kesalahan lelaki itu bagi meninggalkannya.

#Jangan terasa wahai wanita. jika anda bukanlah seorang yang kaki kikis , kenapa perlu terasa bukan ? 





Sunday, February 19, 2012

fIrSt TiMe DaTe DeNgAn FaWzY aHmAd


cite dye cmni...
nadd start couple nan MOHD FAWZY AHMAD 30 Mei 2010...
kitowang couple ta pena un jumpe...kire blind date lha...
sedeyh tu sedeyh lha jugak..
tapi na buad mcm mane en???
dah jodoh nadd dengan orang jaoh~

erm,ade lha dalam 9bulan ta jumpe....
tibe2x nadd dapat taw yang abang saudara nadd na kawen nan orang ALOR SETAR~
nadd punye lha excited!!!
heheheheheh...mane takk nye...ALOR SETAR kowt....
dengan dengan rumah fawzy ahmad...




so,na di jadikan hot story nye,nadd text lha fawzy n then bgytaw kat dye yang nadd na pegy ALOR SETAR~
hehehheheheh....fawzy ahmad pun excited giler~
mane tak nye,dah lame couple tapi ta penah jumpe...
rase rindu kat dye sangat2x walaupun ta penah jumpe...
erm,hope sumenye berjalan dengan lancar...

mase 3 feb 2011 nadd n family pun bertolak pegy ALOR SETAR~
nadd punye lha senyum sampai ke telinga..
hehehee...na jumpe bf lha katakan~




bile sampai je at homestay, nadd text at fawzy yang nadd dah sampai at ALOR SETAR~
pastu dye suwo nadd send alamat homestay yang nadd stay tuh...
nadd suwo lha dye survay tempat tuh...
tapi dye tak taw...hurm,sedyeh nyew..
hurmmmmmmm~

pastu nadd send alamat umah pengantin perempuan tuh...
naseb baek dye taw...alhamdulillah!!

esok tuh 4 Feb 2011 kitowang jumpe dye at taman dekat2x situ~
malu siott...huhue...
mase tu nadd ade bawak coklat untuk fawzy...
then dye suap nadd...hehe~
so sweett!!

teringat owh saat2x happy tuh ...
erm,sekarang hubungan kitowang hampir 2tahun...
syukur alhamdulillah hubungan kitowang kekal sampai sekarang...
hope hubungan kitowang ni kekal sampai akhir hayat kitowang...

p/s : doakan hubungan kitowang kekal sampai akhir hayat..thanx



Sunday, January 1, 2012

bagy kek batik at Fara Diyana~


hye guys~
heheheh..na story mory sikit ni...
semalam sempena na menyambut tahun baru (padahal ta sambut punn),
akue buad kek batikk...


akue buad unn sebab na bagy at bff akue Farah Diyana Hairo Azaman...
dye dah na pegy sambung blaja at Johor...
sebelum dye bertolak tadi akue suwo r dye amek kek batikk tue...
hehehehe..fara,sowie aww if kek batikk tu ta sedapp...

akue saje je buad utk kaw sbb na suwo kaw engat at akue...hahaahha
kaw jangan lupekan akue aww fara...
akue sentiasa engatkan kaw...
kaw lakk jangan lupekan akue..

p/s : please don't forget me...nanty kaw cuti sem kite kuar sesame aww...



Wednesday, December 28, 2011

Bila Perempuan Menangis






Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? 
Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...
Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.... ..
Apabila dia menangis di hadapan anda,Apabila dia menangis kerana anda,Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?
Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?
Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.
Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”
Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.
Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.
Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya..




Friday, December 16, 2011

23 cArA oRaNG yAnG bEnAr2x MeNcInTaI kAmU





1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tau tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tau kegiatan kamu.

5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ’selamat pagi’, ’have fun’, ’selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, karena dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dengan cara yang berbeda, bukan “aku CINTA padamu”.

6. Jika kamu merayakan tahun baru dan kamu tidak mengundangnya ke pesta yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, karena saat-saat itu ialah saat yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. karena saat bersamamu tidak selalu terulang.

8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingat setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. karena dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, karena dia ingin tahu apa kgemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun susah menggemari kesukaan kamu, tapi akhirnya dia bisa.


 10. Kalau kali terakhir kalian bertemu, kamu mungkin sedang sakit, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – karena dia khawatir tentang kamu, peduli tentang kamu.

11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan kapan ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

 12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup karena kamu telah menggetarkan dunianya.

14.Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15.Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan senantiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan lingkungan yang mungkin membawa pengaruh buruk terhadap kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’

16. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang bikin BETE, seperti menelefon kamu 100 kali sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira karena dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari memenuhi permintaan kamu walau sesulit apapun permintaan itu.

20. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda yang berharga buatnya.

21. Dan jika kamu coba menjauhkan diri darinya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyadarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu karena sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, karena dia tidak mau kamu terbebani karenanya. saat kau pinta dia pergi, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, karena dia benar-benar mengerti apa itu cinta.